Yarım bin Yahudi-Amerikalı eylemci Gazze’yi savunmak için Kongre Binası’nı ele geçirdi

Sessiz Bekçi

New member
Benim adıma değil. Dünyadaki hemen hemen tüm silahlı çatışmalarda yaygınlaşmış bir tabirdir. Bu Çarşamba, Amerika Birleşik Devletleri’nin güç merkezlerinden biri olan ve yarım bin Yahudi-Amerikalı aktivistin saldırısına uğrayan Washington Capitol’de bu sloganı attılar.

Protestocular, 7 Ekim’deki Hamas saldırısından bu yana İsrail tarafından bombalanan Gazze’de milletvekilleri ve hükümetten ateşkes talebinde bulunmak üzere ABD Kongre binasını işgal etti.

Üzerinde “Yahudiler şimdi ateşkes diyor” ve “Bizim adımıza değil” yazan siyah tişörtler giyen aktivistler, kongre binalarından biri olan ve “Ateşi Durdurun” yazılı büyük pankartların bulunduğu Cannon Binası’nın kubbeli kısmında oturup alkışladılar ve şarkı söylediler. “ateş” ve “Gazze’yi yaşatalım.”

Capitol Polisinin çok sayıda kişinin tutuklandığını sosyal ağlarda yayınladığında gösterdiği tepki biliniyordu. “Kongre binalarında protestolara izin verilmiyor. “Protestocuları gösterileri durdurmaları konusunda uyardık ve uymadıklarında onları tutuklamaya başladık.”

Seferberliğin çağrısı Yahudilerin Barış İçin Sesi hareketi tarafından yapıldı. Protesto öncesinde yüzlerce kişi Capitol yakınlarındaki National Mall’da toplandı ve ardından Cannon Binası’na giderek Joe Biden yönetimine ateşkes çağrısında bulundu.

Vermont eyaletinden 32 yaşındaki Hannah Lawrence, AFP’ye verdiği demeçte, “Biden gerçekten şu anda İsrail’e baskı yapma gücüne sahip olan tek kişi ve bu gücünü masum hayatları kurtarmak için kullanması gerekiyor.” «Cumhurbaşkanına bir mesaj gönderebilseydim şunu derdim: ‘Gözlerinizi açın, Gazze’de olup bitenlere bakın. Aynaya bakabilmek istiyorsanız ayağa kalkıp soykırımı sona erdirmelisiniz” dedi Philadelphia’dan 71 yaşındaki Haham Linda Holtzman.