Uyuşturucu tacirlerinin saldırdığı televizyon kanalında terör: “Ölmekten korkuyorduk”

Sessiz Bekçi

New member
Ekvador'daki şiddet olaylarını günlük hayatlarının bir parçası haline getirmeye alışkın olan Guayaquil kamu televizyon kanalının çalışanları (gazeteciler, yapımcılar ve kameramanlar), bir grup uyuşturucu kaçakçısının ardından haberlerin baş kahramanı olacaklarını asla hayal etmemişlerdi. bu salı onları rehin alacak.

“Dün olanları hayatımda yaşayacağımı hiç düşünmezdim. Tüm kanal işçileri için felaketti. Yaratıcı yapımcı Carlos Vega, 'Efe' ajansına yaptığı açıklamada, “Hepimiz ölmekten ya da bir meslektaşımızın ölmesinden ya da yaralanmasından korkuyorduk” dedi.

Önümüzdeki 48 saat içinde televizyon tesisine kimse giremeyecek ve polisin açıklamasına göre “kanalda bulunan tüm çalışanların cep telefonlarına analiz yapılmak üzere el konuldu.”

Carlos Vega öğle yemeğinden yeni döndüğünü hatırlıyor: “Ofisim silahlı saldırının gerçekleştiği stüdyonun hemen önünde. Oradan bir grup adamın zorla içeri girip çığlık atmaya başladığını gördüm.”

“Bu bir intihar eylemiydi”

“Arkadaki başka bir ofise koştuk ve silah sesleri geldiği için kendimizi yere attık. Diğer meslektaşları ise kendilerini korumak için hava kanallarına girdi. Tam bir delilikti. “Ne olduğunu anlamadık” diyor.

Polis Salı günü durumu kontrol altına alır almaz, olayla ilgili soruşturma başladı. Olay yerinde duvarda kurşun delikleri, parçalanmış bir cam kapı ve suçluların medya kuruluşu çalışanlarını korkutmak için kullandığı dinamit ve el bombaları bulunuyor.

Radyoda sana söylediğim şey.

Suçlular, Ekvador'un Guayaquil kentindeki TC televizyon tesislerini ele geçirdi ve kanaldaki herkesi kaçırdı.

Ülkede durum gergin; Suç grupları cumhurbaşkanının olağanüstü hal kararına karşı ayaklanacak pic.twitter.com/nY6OIZdmzy

— Joaquín López-Dóriga (@lopezdoriga) 9 Ocak 2024
Rehine kurtarma operasyonunun bir parçası olan polis memurlarından biri, “Bu bir intihar eylemiydi” dedi. Kendisi, bunun nedeninin, aralarında 15 ve 17 yaşlarında iki çocuğun da bulunduğu bu suçtan sorumlu olan 13 kişinin “öldürülecek ya da yakalanacak olması” olduğunu açıkladı. “Başka yol yoktu.”

Adını vermek istemeyen kanalın kameramanlarından biri için yaşananlar öncesine ve sonrasına damgasını vurdu. “Biz kapsama alanındaydık ve aniden ofis sohbeti sırasında meslektaşlarımız yardım istemeye başladı ve kaçırıldıkları için polisi aramamız gerektiğini söylediler.”

Aslında şöyle açıkladı: “Suçlular meslektaşım José Luis Calderon'un göğsüne bir dinamit çubuğu koydular. Aklımdan çıkaramadığım ve Ekvador'da hepimizin gördüğü bir görüntü bu.

Kameraman olarak çalıştığı 11 yıl boyunca, “Bir medya kuruluşunda çalışırken insanın alıştığı soygunları ve tehlikeli durumları haber yapmıştım ama bu büyüklükte bir şeye tanık olacağımı hiç düşünmemiştim.” dedi.

Kanalın muhabirlerinden Leonardo Flores de aynı şeyi düşünüyor ve rehin alma olayından sorumlu olanların “çete olduğunu, bunların birkaç reşit olmayan kişiyi kapsadığı için organize olup olmadıklarını bilmiyorum.”

Gazeteciye göre silahlı grubun aradığı şey “kahramanlık ve Guayaquil'de kaos yaratmaktı çünkü sadece kanalı ele geçirmekle kalmadılar, aynı zamanda kışlaları ve üniversiteleri de ele geçirmek istiyorlardı. Herşeyi kaosa çevirin.