Trump, Alman muhafazakarlar arasında okul yaratıyor

Sessiz Bekçi

New member
Juan Carlos Barrena

Berlin

10 Kasım 2024 Pazar 11:40

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

Alman hükümetinin başkanlığına muhafazakar aday Hıristiyan Demokrat (CDU) Friedrich Merz, siyasetinde ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump'ı taklit etmeyi ve ilk seçimlerini yaptıklarında kendisini aynı seviyeye yerleştirmeyi amaçlıyor. Kendi ülkeleri için benzer öncelikleri artırmanın yanı sıra temaslarda bulunmak.

Merz, Alman haftalık 'Stern' gazetesine yaptığı açıklamada, ABD'nin saldırgan yaklaşımını benimsemek istediğini vurgulayarak, “Almanya'da hiçbir zaman çıkarlarımızı yeterince ifade edip yeniden teyit etmedik ve bunu değiştirmek zorundayız” diyor. örnek olarak.

«Amaç yalnızca bir tarafın faydalanması değil, her iki taraf için de iyi anlaşmalar yapmamızdır. Tüm anketlerde istisnasız olarak 2025 başında yapılacak erken seçimlerden sonra yeni federal şansölye olarak gösterilen Alman muhafazakar lider, “Trump buna bir iş derdi” diyor.

ABD'nin gelecek dönem başkanıyla başa çıkabileceğinden emin olan Friedrich Merz, “Uyuyan bir orta güç olmaktan, yeniden lider bir orta güç olmaya geçmeliyiz” diyor: “Trump'ı gözlemliyorum, onunla konuşuyorum onu çok iyi tanıyan çok kişi var. Bana şunu söylüyorlar: Onunla ciddi bir yüzle ve netlikle yüzleşmemiz gerekiyor.

CDU başkanı, Federal Şansölye Yöneticisi Olaf Scholz'u ABD seçimlerini kötü yönetmekle suçluyor. Merz, federal Dışişleri Bakanlığı'nı taraf tutmakla ve tek taraflı olarak Kamala Harris'in yanında yer almakla suçladığı röportajda, “Yeniden seçilmeye hazırlıklı olması gerekirdi” diyor.

Alman topal ördeği

“Trump'ın iyi bir hafızası var. Liberallerle koalisyonun dağılmasının ardından bir azınlık hükümetiyle “Scholz'un artık uluslararası alanda topal bir ördek” olduğunu düşünen Alman muhafazakar lider, “Mevcut Federal Hükümet artık yeni yönetim tarafından dinlenmeyecek” diyor. Çarşamba.

Friedrich Merz, 'Stern' ile yaptığı röportajda erken seçimlerin Scholz'un önerdiği gibi Mart ayı sonunda değil, mümkün olan en kısa sürede yapılması talebinde ısrar ediyor; bunun için federal şansölye güven önergesini Federal Meclis'e en kısa sürede sunmalıdır. önümüzdeki Çarşamba günü geç saatlerde mümkün.

O zamana kadar muhafazakarlar, başlangıçta üçlü bir hükümet olan ve liberallerin ihraç edilmesinden sonra sosyal demokratlar ile yeşillerin kaldığı hükümetle bazı kanun tasarılarının parlamento tarafından onaylanması konusunda müzakere etmeye istekli olduklarını göstermeyecekler.

Şansölye adayı ayrıca vatandaşların gelirinin kaldırıldığını, geliri olmayan insanlara sübvansiyon yapıldığını da duyurdu. “Yeni bir temel güvenlik sistemi istiyoruz.” Elbette ihtiyacı olanlara yardım edilmeli, “ancak çalışabilenlerin de çalışması gerekiyor, aksi takdirde tam devlet yardımından yararlanamazlar” diye uyarıyor Merz.

İlginçtir ki, CDU başkanı SPD'li bir şansölyeyi rol model olarak görüyor. 1998 ile 2005 yılları arasında Almanya'yı yöneten sosyal demokrat Gerhard Schröder'e atıfta bulunarak “Schröder'in Gündem 2010 ile yaptığını başarmak istiyoruz: istihdam edilen insan sayısını artırmak ve işsiz sayısını azaltmak.” Almanya'daki işsizlik oranı şu şekildedir: şu anda %6.

Yorum

Hata bildir