“Torunlara anlatmak için tarihi bir gün”

Sessiz Bekçi

New member
Tarihi bir günün deneyimine tanık olun, katılın, paylaşın. Charles ve eşi Kraliçe Camila’nın taç giyme törenleri sırasında bu Cumartesi 6’sında Londra’nın merkezine giden İngiliz ve yabancı kitlelerin duygularını özetliyor. “Hayatta sadece bir kez gerçekleşen bir tören. Kraliyet ailesini seviyorum ve burada olmak, insanların coşkusunu yakalamak ve bu fırsatın tadını çıkarmak istedim. Londra’dan trenle yaklaşık 50 dakika uzaklıktaki Hampshire County’den bir öğrenci olan Olivia, torunlarıma anlatabileceğim tarihi bir olay” diyor.

Genç İngiliz kadın, Kral’ın alayı Buckingham Sarayı’ndan Westminster Abbey yönünde, Saint James mahallesindeki seçkin bir erkek kulübünün girişinde ayrılır ayrılmaz şiddetli bir şekilde yağan yağmurdan korunuyor. Ekibin geri kalanının, kraliyet ailesi ve onların ünlü konukları için kalıcı olarak serilmiş devasa bir kırmızı halıyı simüle etmeye çalışan kırmızı asfalt cadde The Mall’a yürümesini beklerken arkadaşı Elizabeth ile Union Jack flamalarını değiş tokuş eder.

Birkaç metre ötede, Trafalgar Meydanı’nda bir grup Fransız, atlı arabaları ve Anglikan tapınağında yeniden yaratılan ritüelin doruk noktasını getiren etkileyici askeri geçit törenini görmek için en iyi konumu tartışıyorlar. 6.000’den fazla asker, eş zamanlı bir matematiksel kesinlik ve disiplin koreografisinde maiyete saraya kadar eşlik etti. Yüksek komuta ve ajanları, İngilizlerin gösteriş ve muhteşem teçhizat gösterilerinde her zaman sergiledikleri mükemmelliği sağlamak için altı hafta boyunca prova yaptı.

Hyde Park’ta pek çok seyirci, olayları büyük ekranlarda izlemek için yağmura göğüs gerdi.

PS

“Bu tarihi anın bir parçası olmak istedik. Londra merkezli sunucu Marion, “Bu, ömrümüz boyunca bir daha olmayacak bir şey” diyor. Çetenin görünürde asi olan Emma, III. Carlos’un Kasım ayında 75 yaşına gireceğini ve mevcut kuşak aralığında başka bir taç giyme törenini göz ardı etmenin mümkün olmadığını hatırlatmak için sohbete müdahale eder. Prenses Catherine’den üç çocuk babası olan Galler Prensi, “Belki William’ınkine de tanık oluruz” diyor.

“Camila’dan hoşlanmıyorum,” diye atlıyor Emma. “Prenses Diana’ya ait olan konumu gasp ettiğini hissediyorum. Bugün üzerinde ‘Lady Di ölmedi’ yazan bir tişört giymeyi düşünüyordum ama izin vermediler” diyor Bordeaux’dan birlikte seyahat ettiği arkadaşlarına göz ucuyla bakarak. Eski Cornwall Düşesi, Carlos’un kamuoyuna duyurulan evlilik sadakatsizlikleri nedeniyle birkaç yıl öncesine kadar Birleşik Krallık’ta en nefret edilen kadınlardan biriydi.

çevresel taahhüt

İngiliz Valerie Hayes, Carlos ve Camila’nın cumartesi sabahı Londra’ya seyahatlerinin ikinci nedeninin taç giyme töreni olduğunu itiraf ediyor. En sevdiği kulüp Tottenham Hot Spurs’un Cristal Palace’a karşı oynadığı ve bir golle kazandığı öğleden sonra lig maçına katılmak için İngiltere’nin batısındaki Bristol’den kocasıyla birlikte geldi. “Kraliçe Elizabeth’i özlüyorum. Kraliyet ailesinin piramidine başkanlık etti, harika bir figürdü ve hayatımın büyük bir bölümünde sürekli olarak varlığını sürdürdü. Ayrıca Kral’a hayranım, çevre ve gençlik davalarına olan bağlılığını takdir ediyorum. Kalbi doğru yerde, ”diyor bu yarı emekli öğretmen.

Hayes ayrıca Carlos’un monarşide reform yapma, ekonomik yükünü hafifletme ve resmi olarak aktif aile üyelerinin sayısını azaltma konusundaki varsayılan kararlılığının altını çiziyor. “Zaman içinde adapte olması ve değişmesi gerektiğini biliyor. En azından halka karşı daha nazik olmaya çalışıyor. O iyi bir kral olacak. Onlarca yıldır prova yapıyor!“, muzip bir şekilde haykırıyor. Charles, İngiliz kraliyet tarihinde en uzun süre hizmet veren Galler Prensi idi. En büyük oğlu Guillermo, geçen Eylül ayında II. Elizabeth öldüğünde pozisyonu otomatik olarak devraldı.

Taç giyme törenine katılmak için şafakta Waterloo istasyonunda trene binmeyi bekleyen askeri birliğin ilginç bir görüntüsü

Taç giyme törenine katılmak için şafakta Waterloo istasyonunda trene binmeyi bekleyen askeri birliğin ilginç bir görüntüsü

Efe

Meydanın köşesinde, İngiliz ulusuna ihanetten başı kesilen Kral I. Carlos’un heykelinin yanında, son yıllarda ivme kazanan monarşi karşıtı örgüt Cumhuriyet’in protestosu yoğunlaşmıştı. “O benim kralım değil” sloganıyla seferber oldular ve dün resmi bir uzlaşmazlık duvarına çarptılar. Yönetmeni Graham Smith de dahil olmak üzere Cumhuriyet kolektifinin altı üyesi, geçit töreni başlamadan önce Scotland Yard ajanları tarafından gözaltına alındı. Önceden monarşiden duydukları hayal kırıklığını dile getirme yetkisi bulunan aktivistlerin tutuklanma nedenleri netlik kazanmadı.

Bazıları baskının devlet başkanına karşı bildirilerle huzuru ve kamu düzenini bozacakları korkusuna cevap verdiğini söylerken, bazıları da operasyonun ilerlemesini engellemek için çitlere ve duvarlara yapıştırıcı yapıştırmaya istekli göründüklerini öne sürdü. alay. gerçek. Monarşizm karşıtı gösteriye katılan mühendis Angus, “Monarşiye son vermeli ve seçilmiş bir cumhurbaşkanlığı kurarak demokrasiyi güçlendirmeliyiz” diye talepte bulundu. Ardı ardına yapılan Ipso anketleri, monarşi destekçilerinin 1994’teki %69’dan Kasım 2021’de %60’a ve merhum kraliçenin platin yıldönümüyle aynı zamana denk gelen Mayıs 2022’de %64’e uçtuğunu gösteriyor. Buna paralel olarak, Cumhuriyetçi görüş nüfusun yaklaşık %21’inde, ancak 35 yaşın altındakiler arasında %38’e kadar çıkıyor. Kuzey İrlandalı Simon Kennedy, “Bu an meselesi” diye uyarıyor.