Slovak Başbakanı, muhalefeti suikast girişimiyle suçlamak için yeniden ortaya çıktı

Sessiz Bekçi

New member
5 Haziran 2024 Çarşamba, 21:45.

| 22:14 güncellendi

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

Slovakya Başbakanı Robert Fico, saldırganın Slovakya'nın “başarısız muhalefetinden” kaynaklanan bir “kötülüğün habercisi” olduğunu doğrulamak için iki hafta önce uğradığı suikast girişimi nedeniyle hastaneye kaldırıldıktan sonra ilk kez bu Çarşamba günü yeniden ortaya çıktı. Facebook profilinde yayınlanan 15 dakikalık bir videoda, “Onun, Slovakya'daki başarısız ve hüsrana uğramış muhalefetin yönetilemez boyutlara ulaştığı kötülük ve siyasi nefretin elçisi olduğu açık” dedi.

“Bunun yalnız bir delinin saldırısı olduğuna inanmak için hiçbir nedenim yok,” dedi, sivil toplumun medyasını ve sektörlerini ve saldırının önemini küçümsemeye çalışmakla muhalefet ederek. Muhalif “aktivist” olarak tanımladığı saldırgan Juraj Cintula'ya karşı yasal işlem başlatmayacak olan Fico, “Muhalefet eskisi gibi devam ederse 15 Mayıs dehşeti devam edecek ve daha fazla kurban olacak” dedi. ”

“Beni vuran yabancıya karşı herhangi bir nefret hissetmiyorum. “Onu affediyorum” dedi. Fico, aylardır böyle bir saldırı olasılığı konusunda uyarıda bulunduğunu ve hatta bakanlarından kalabalıktan uzak durmalarını istediğini söyledi. “İstihbarat uyarısı olmadı ama 32 yıllık deneyimim beni uyardı” dedi.

“Farklı vizyon”

Aynı şekilde saldırının diğer ortaklarından sahip olduğu “farklı vizyon”la ilgili olduğunu öne sürerek Avrupa Birliği ve NATO'yu “tek doğru görüş” ileri sürmeye çalıştıkları için, önceki Slovak hükümetlerini de bu görüşe uydukları için eleştirdi. Ukrayna'daki savaş gibi konularda eleştirel olmayan bir şekilde.

«Diğer ülkelerin iç işlerine müdahaleyi veya onların yolunu izlemeye karar veren ülkelere zorla demokrasi ihraç edilmesini reddediyorum. “Slovakya'nın kendi çıkarlarını zorla empoze edecek ekonomik ve askeri araçları yok, bu nedenle uluslararası hukuka saygı duymalıyız” dedi.

“Muhalefet, büyük demokrasilerin temel dış politika konularında tek bir zorunlu görüşü empoze etme ve küçük ülkelerin egemenlik konumlarını reddetme biçimini kötüye kullanıyor.” diye eleştirdi. Bu anlamda uğradığı saldırının, meşru bir şekilde sandık yoluyla seçilmiş bir makama yönelik bir suikast girişimi olması nedeniyle olması gereken uluslararası kapsama sahip olmadığını eleştirdi.

Hastanede geçirdiği süreyle ilgili olarak Fico, “çok fazla acı ve ıstırap” çektiğini kabul etti ve birkaç hafta içinde işine dönebilmesi “küçük bir mucize” gibi görünse de, her şeyin yolunda gitmesi halinde bunu yapacağını tahmin ediyor. Planlanan Başbakanlık görevine “Haziran sonunda” devam edebilecek.

Yorum

Hata bildir