İtalya'da yılbaşı partisine silahla giden ve bir kişiyi yaralayan Meloni milletvekiliyle ilgili tartışma

Sessiz Bekçi

New member
İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin partisinden bir milletvekili, Salı günü yılbaşı partisine ateşli silah getirdiği ve bunun sonucunda bir kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan tartışmaya karışmıştı. Tartışma, yılın başında İtalya'da bir skandala yol açtı.

Savcılık yaptığı açıklamada soruşturma başlatıldığını duyurdu. Kamu bakanlığı, 38 yaşındaki Emanuele Pozzolo'nun suç işleyip işlemediğini araştırıyor. Şu anda mini tabanca ve ateşlenen mermi ele geçirildi. Aşırı sağ partinin milletvekili Fratelli d'Italiade, 31 Aralık'ta 22 kalibrelik mini tabancayla, yaklaşık yüz nüfuslu bir kasaba olan Rosazza'daki bir kültür derneğinin binasında düzenlenen bir partiye gittiğini itiraf etti. sakinleri Torino'dan (kuzeybatı) 70 kilometre uzakta.

Sol görüşlü La Repubblica gazetesinin aktardığı bir açıklamada, “Atış sırasında bana ait yasal bir tabancayla kazara ateş edildiğini onaylıyorum, ancak ateş eden ben değildim” dedi. Bacağından hafif yaralanan 31 yaşındaki kurban, otuz misafirden biriydi. Partinin organizatörünün Adalet Müsteşarı Andrea Delmastro olduğu da belirtiliyor.

Yasaklanmış silahlar

İtalya'da silah sahipliği sıkı bir şekilde silah ruhsatı ile düzenlenmektedir. La Repubblica'ya göre Pozzolo ilk başta olay yerine gelen müfettişlere “ateş edildiğini göstermek için silahı çıkardığını” söyledi.

Siyasi sınıfın tepkileri çok uzun sürmedi. Demokrat Parti lideri (PD, sol) Elly Schlein, ilk bakana çağrıda bulunarak, “Giorgia Meloni'nin partisinin silahlara olan tutkusunun, milletvekillerinin onları Yeni Yıl partilerine dolu olarak taşıyacak kadar büyük olduğunu hayal bile edemezdik” dedi. “Pozzolo'ya karşı önlem alın.”

Eski merkezci Başbakan Matteo Renzi de eylemi sorguladı ve X sosyal ağında “Meloni'nin yönetici sınıfını” “yetersiz, beceriksiz, anlatılamaz ve tehlikeli” olarak nitelendirdi.