İsveç'teki bir okulda çekimde en az on ölü

Sessiz Bekçi

New member
4 Şubat 2025, 19:26 Salı

Polis, Saldırgan da dahil olmak üzere en az on kişinin Salı günü İsveç'in merkezindeki Obebro şehrindeki bir okulda ateş ettiği için yaralandığını söyledi.

«Okulda bir ateş vardı. Dört kişi atış aldı. Lezyonların kapsamı net değildir. Operasyon devam ediyor, ”dedi polis ilk açıklamasında ve dakikalar sonra beşinci yaralandığını açıkladı. Daha sonraki bir basın toplantısında, Orebro Emniyet Müdürü Roberto Eid Ormanı, “yaralı insanlardan biri saldırganın olabileceğinden şüpheleniyor” diye açıkladı.

“Diğer şüphelileri dışlayamayız ve bu yoğun aşama üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz bir şey: neden oldu ve başka olası şüpheliler varsa.” Mekanın görüntüleri ambulans ve acil durum araçlarıyla büyük polis varlığı gösteriyor.

“Çekimler duydum ve yerleştim”

Polis, yakındaki okulların ve söz konusu okulun öğrencileri “güvenlik nedeniyle” sınırlıydı. «Çekimler duydum, bu yüzden yerleştim ve haber bekliyorum. Güvenlik uygulamasında bir alarm etkinleştirdik ve meslektaşlarımla iletişim kuruyorum ”dedi.

Çekim “cinayet teşebbüsü, öngörülen yangın ve ağırlaştırılmış silah suçu” olarak soruşturuluyor. 14.00'den kısa bir süre sonra (13.00 GMT) polis “tehlike bitmedi” dedi.

Adalet Bakanı Gunnar Strommer, SVT zincirine “Hükümet polisle yakın temas halinde ve olayları yakından takip ediyor.” Dedi.

Actonbladet gazetesine göre, otomatik silahlı çekimler duyuldu ve şehir hastanesinin ve yoğun bakım departmanının acilleri yaralılara yer bırakmak için yeniden düzenlenmelidir.

İsveç'te bu tür saldırılar nadir olmasına rağmen, son yıllarda okullarda birkaç ciddi olay olmuştur.

Mart 2022'de, 18 yaşındaki bir öğrenci Güney'deki Malmo şehrinde bir lisede iki öğretmeni öldürdü.

Yorum

Bir Hata Bildir