İstanbul’da hareketlilik: Ukraynalılar başkonsolosluğun kapısına dayandı

Tohumhane

Global Mod
Global Mod
Rusya Devlet Lideri Vladimir Putin’in sabah saatlerinde Ukrayna’nın Donbas bölgesine ‘özel’ operasyon başlatmış olduğunı duyurmasıyla tüm dünya, Rusya-Ukrayna savaşına kilitlendi. Rusya’nın Ukrayna’ya girmesiyle Türkiye’de bulunan Ukraynalıların da tedirginliği arttı.

başkonsolosluğa koştular

Türkiye’de bulunan Ukraynalılar, Bakırköy’de bulunan başkonsolosluğa gelerek gelişmeleri takip ediyor. Ailelerinin kaygı ortasında olduğunu söyleyen Ukraynalılar, onları Türkiye’ye getirmek istediklerini söylemiş oldu.

‘AİLEMİ ORADAN ALMAYA ÇALIŞIYORUM’

Ailesini Ukrayna’dan Türkiye’ye getirmek istediğini söyleyen Elena İleri, “Çok korkuyorum. Biz 8 yıl evvel tankları gördük, o endişeyi biliyoruz. Şu an kapılar kapalı. Beşerler bu geceyi bodrumda geçirdiler. Herkes korkuyor zira sivillere de saldırabilirler. Ailemi oradan almaya çalışıyorum lakin nasıl getireceğimi bilmiyorum” dedi.

‘HERKES PERİŞAN’

Liyudmlya Saatçioğlu ise çocukları için telaş ettiğini belirterek, “Herkes perişan. Çocuklarımızı oradan çıkartmak istiyoruz lakin nasıl çıkartacağımızı bilmiyoruz. Çocuklar sabah patlama sesi duymuşlar. Çocuklarımıza, ‘evde oturun’ diye bildiri gelmiş. Konuttan çıkamıyorlar. Akrabalarımızla konuştuk, güç durumdalar” diye konuştu.