İsrail'in serbest bıraktığı ve motosikletiyle kaçırılması viral olan rehinelerden Noa Argamani kimdir?

Sessiz Bekçi

New member
8 Haziran 2024 Cumartesi, 18:20.

| 20:44 güncellendi

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

İsrail'in 7 Ekim'de Hamas tarafından kaçırılan dört rehineyi serbest bırakmaya yönelik çifte operasyonu, 25 yaşındaki Noa Argamani'nin evine dönmesine olanak sağladı. Bu, kaçırılırken canını istediği bir videoyla viral olan kız. Noa, Nova adlı bir müzik festivalinin tadını çıkarırken Hamas güçleri mekana girip orada bulunanlara saldırdı. Yüzü saldırının sembolü haline gelen kızın da aralarında bulunduğu 1.200 kişi öldü ve 250 kişi de rehin alındı.

Kaçırılışının videosu, bu savaşın başında viral olan ilk videolardan biriydi. Noa yüzündeki dehşetle hayatı için haykırdı. Onu götürdükleri motosiklette ikisinin arasına oturtmuş olan kişilere, “Beni öldürmeyin!” dedi. Tüm dünyayı dolaşan ve pek çok insanın tüylerini diken diken eden bir sahneydi.

Onu çölden uzaklaştırmalarından hemen önce Noa, arkadaşına umutsuz bir mesaj gönderdi. Otoparktan “çıkamayacağını” söyledi. Diğer kız buna net bir şekilde cevap verdi: «Gizle. Her şeyin yolunda olduğunu bana bildirin.” Ama o mesaj hiç ulaşmadı, aldığı mesaj başkaydı: “Arabamız yok.” Oradan, Noa'nın hayatı için çığlık attığının kaydını görene kadar bir sessizlik vardı.

Mayıs ayında bir ses

Ocak ortasında Hamas, esaret altındaki rehinelerin başka bir kaydını yayınladı. Orada ailesi ve arkadaşları Noa'nın hayatta kaldığını ve kaçırıldığını görebiliyordu. Ve Mayıs ayında onun sesinin yer aldığı bir ses kaydı yayınlandı. Noa, El Kassam Tugayları'yla birlikte hapsedildiğini iddia ediyor: “237 günden fazla bir süredir esaret altındayım ve ne kadar sürdüğünü bilmiyorum. Binlerce kadın ve erkek dışarı çıkıp Tel Aviv sokaklarını kapatsın ve biz eve dönene kadar eve gelmesin. Kaderimizi Netanyahu'nun ve Savaş Konseyi'nin ellerine bırakmayın. Zaman bitiyor. Halk karar vermeli. “Burada ölmek istemiyoruz” dedi.

Bu cumartesi nihayet Gazze Şeridi'nin merkezindeki Nuseyrat'ta serbest bırakıldı ve tam da doğum gününü kutlayan babası Yaakov'a sarılabildi. Annesi Liora, birkaç saat içinde eve dönebileceğine hâlâ inanamıyordu. Bu onun en büyük dileğiydi. “Bu dünyada fazla zamanım kalmadı. Onu bir kez daha görmek istiyorum. Onunla bir kez daha konuşun” diye açıklıyor dördüncü evre beyin tümöründen etkilenen 61 yaşındaki kadın.

Argamani ayrıca Başbakan Benjamin Netanyahu ve Başkan Isaac Herzog ile de telefonda görüştü. İkincisi ona, “Seni tüm İsrail ulusu adına kucaklıyorum” dedi. Serbest bırakıldığı için “çok heyecanlı” ve mutluydu. Netanyahu, “Ailenle daha iyi anlaş ve annene de sarıl” dedi. Ancak Noa'nın mutluluğu tam değildir: 7 Ekim'de kaçırılan erkek arkadaşı Avinatan Or hâlâ esaret altındadır.

Yorum

Hata bildir