İsrail'in Gazze'deki gıda dağıtım alanına saldırısında 70 Filistinli hayatını kaybetti

Sessiz Bekçi

New member
İslami Direniş Hareketi (Hamas) tarafından kontrol edilen Gazze Şeridi yetkilileri, bu perşembe günü İsrail ordusunun yiyecek almak için bekleyen bir grup insana düzenlediği saldırıda 70'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi. Gazze Şehri, yerleşim bölgesinin kuzeyinde yer almaktadır. Gazze yetkililerinin basın ofisi, “korkunç katliamın” 250'den fazla yaralıya yol açtığını belirterek, kurbanların “gıda ve yardım almak için gittikleri Gazze şehrinin güneybatısında yiyecek aradıklarını” vurguladı. İşgal ordusunun kuşatması nedeniyle 700 binden fazla insan kıtlığa maruz kaldı.

Bu nedenle Telegram hesabından yaptığı açıklamada, “işgalin bu korkunç katliamı yapmak için önceden planlanmış bir niyeti olduğunu” vurguladı ve bunun “Gazze Şeridi halkına yönelik soykırım ve etnik temizlik bağlamında” gerçekleştiğini ekledi. Olanlar için Amerika Birleşik Devletleri'ni ve “kişisel olarak” başkanı Joe'yu suçlamadan önce, “İşgal Ordusu, kurbanların bölgeye yiyecek ve yardım almak için geldiklerini biliyordu, ancak onları soğukkanlılıkla öldürdü” dedi. Biden, İsrail'e ve uluslararası kuruluşlara “yükümlülüklerini yerine getirmeyen.”

“İşgal Ordusu'nun bugüne kadar başlattığı ve yürüttüğü korkunç toplu katliamlardan, katliamlardan, imha savaşından ve açlık savaşlarından tamamen onları sorumlu tutuyoruz.” İsrail'in “Gazze'deki Filistin halkına yönelik soykırım savaşını sona erdirmesi” ve “sivil, çocuk ve kadına yönelik kan ve cinayet çağlayanını durdurması” acildir.

İsrail ordusunun Perşembe sabahı erken saatlerde Gazze şehrinin güneyindeki El Raşid Caddesi yakınında yardım teslimatı bekleyen kalabalığı hedef alması sonucu en az 77 Filistinli öldürüldü.

Ölü sayısının 150'ye kadar çıkabileceğine dair doğrulanmamış ayrı raporlar da var. pic.twitter.com/lqYqm8kVav

— Orta Doğu Gözü (@MiddleEastEye) 29 Şubat 2024
Hamas'a bağlı Filistin gazetesi 'Filastin'e göre İslami Cihad, “düşmanın yardım bekleyen sivillere karşı yaptığı katliamı” kınadı ve “bunun, bu Nazi varlığının ulaştığı suç düzeyinin kanıtı” olduğunu ileri sürdü. Filistinli grup, Biden'ı ve İsrail'i destekleyen “Batılı hükümetleri” ve Eylül ayında gerçekleştirilen saldırıların ardından İsrail'in Şeride'ye yönelik başlattığı saldırı karşısında “sessiz kalan” “Arap rejimlerini” sorumlu tuttu. 7. Ekim Hamas tarafından.

Cihad, şu sonuca vardı: “Bu katliam, yalnızca cinayet makinesi karşısında halkımızı güçlendirecek ve direnişi, saldırıyı sona erdirme ve varlığı -İsrail'e referansla- işlediği suçlardan sorumlu tutma yönündeki pozisyonlarını koruma konusunda güçlendirecektir.” İsrail Ordusu, Hamas'ın 7 Ekim'de gerçekleştirdiği ve 1.200 kişinin öldüğü, 240 kişinin kaçırıldığı saldırıların ardından Gazze Şeridi'ne saldırı başlattı. O tarihten bu yana Gazze yetkilileri, güvenlik güçlerinin eylemleri ve İsrailli yerleşimcilerin saldırıları nedeniyle 400'den fazlası Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te olmak üzere yaklaşık 30.000 kişinin öldüğünü bildirdi.

Birkaç dakika önce Gazze'nin batısındaki Raşit Caddesi'nde insani yardımın gelmesini beklerken Siyonist topçuların saldırısına uğradıktan sonra düzinelerce açlıktan ölmek üzere olan Filistinli öldürüldü.

İnsani yardım TIR'ı ambulansa dönüştü… pic.twitter.com/kw2ARcNyBW

— Daniel Mayakovski (@DaniMayakovski) 29 Şubat 2024