Sessiz Bekçi
New member
İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlangıcından bu yana tahminen 200 kişi rehin alındı. İslamcı grup, yakaladığı hala hayatta olan genç bir kadının ilk videosunu yayınladı. O, İsrail’in güneyindeki elektronik müzik festivalinde Filistinli grubun saldırısının ardından Strip’te kaçırılan 21 yaşında bir Fransız-İsrail vatandaşı. “Merhaba, benim adım Maya Sham. 21 yaşındayım ve Shoham’lıyım. Şu anda Gazze’deyim. Cumartesi sabahı erkenden Sderot’taki bir partiden döndüm. Elimden ciddi şekilde yaralandım. İsrail gazetesi ‘Haaretz’ tarafından derlenen ve Arapça altyazılı kayıtta, “Beni Gazze’ye getirdiler ve buradaki hastanede benimle ilgilendiler” diye açıklıyor.
Bir kişinin elindeki bandajları düzelttiği birkaç çekimden sonra kahverengi bir arka plan üzerinde kameraya bakan genç kadın, ailesiyle yeniden bir araya gelmek için “yakında” eve götürülmeyi istedi. “Benimle ilgileniyorlar, ilaç sağlıyorlar. Sizden tek isteğim beni bir an önce evime, ailemin, anne babamın, kardeşlerimin yanına götürmeniz. Lütfen beni mümkün olduğu kadar çabuk buradan çıkarın” dedi rehine İbranice konuşarak.
Annesi “O bir savaşçı, bir dişi aslan” diyor
Görüntülerin kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra Mia’nın annesi dünya liderlerine “bebeğimin bana geri verilmesi” için çalışmaları için yalvardı. “Korkmuş ve çok acı çekiyor gibi görünüyor. Videoya yorum yapıldı: “Kendisine söylemesi söyleneni söylediğini, durumunun stabil olduğunu ve tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu görüyorum.”
Mia’nın “bir dövüşçü” olduğunu belirten Keren Shem, “Az önce bir partiye gitti” diye devam etti. Annesi, “O bir savaşçı, gerçek bir dişi aslan, hayatında çok şey yaşadı” diye anlattı. “Vazgeçmeyeceğini biliyordum ve kaçırılan diğer insanlara da mutlaka cesaret veriyor, başkalarını mutlu etmeyi seviyor, kocaman bir kalbi var ve 10 yaşındaki küçük kız kardeşine anne gibi davranıyor.” dedi.
Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında Keren Shem, olayları “insanlığa karşı suç” olarak nitelendirdi ve “bu teröre” “birlikte” son verilmesini ve “herkesin sağ salim” geri getirilmesini savundu. “Kızımı çok seviyorum, onu özlüyorum ve her gün ona sarıldığımı düşünmek beni güçlü ve merkezde tutan şey.”
Genç kadın kaçırılarak evine dönmek yerine zorla Gazze’ye götürüldü. Ve yaralanmalar teröristlerin uyguladığı şiddetten kaynaklandı, zaten tüm dünyaya yayılan konuşmasından da anlaşılacağı üzere tesadüfi bir şey değildi. Video, kurbanların kendilerini kaçıranların ne istediğini kameraya anlattığı olağan terör gruplarının videolarına benziyor.Bu, Maya Sham’in İsrail televizyonunda onaylanan ve gösterilen videosudur. Belli ki baskı altında konuşuyor ve Sderot’un dışında kaçırıldığını söylüyor. Yaralandığını ancak hastanede tedavi altına alındığını söyledi. Ailesinin yanına gönderilmek istediğini söyleyerek sözlerini bitiriyor. pic.twitter.com/5iOP1DdBb0
— Victoria Brownworth (@VABVOX) 16 Ekim 2023
Bir kişinin elindeki bandajları düzelttiği birkaç çekimden sonra kahverengi bir arka plan üzerinde kameraya bakan genç kadın, ailesiyle yeniden bir araya gelmek için “yakında” eve götürülmeyi istedi. “Benimle ilgileniyorlar, ilaç sağlıyorlar. Sizden tek isteğim beni bir an önce evime, ailemin, anne babamın, kardeşlerimin yanına götürmeniz. Lütfen beni mümkün olduğu kadar çabuk buradan çıkarın” dedi rehine İbranice konuşarak.
Annesi “O bir savaşçı, bir dişi aslan” diyor
Görüntülerin kamuoyuna açıklanmasından kısa bir süre sonra Mia’nın annesi dünya liderlerine “bebeğimin bana geri verilmesi” için çalışmaları için yalvardı. “Korkmuş ve çok acı çekiyor gibi görünüyor. Videoya yorum yapıldı: “Kendisine söylemesi söyleneni söylediğini, durumunun stabil olduğunu ve tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğunu görüyorum.”
Mia’nın “bir dövüşçü” olduğunu belirten Keren Shem, “Az önce bir partiye gitti” diye devam etti. Annesi, “O bir savaşçı, gerçek bir dişi aslan, hayatında çok şey yaşadı” diye anlattı. “Vazgeçmeyeceğini biliyordum ve kaçırılan diğer insanlara da mutlaka cesaret veriyor, başkalarını mutlu etmeyi seviyor, kocaman bir kalbi var ve 10 yaşındaki küçük kız kardeşine anne gibi davranıyor.” dedi.
Tel Aviv’de düzenlediği basın toplantısında Keren Shem, olayları “insanlığa karşı suç” olarak nitelendirdi ve “bu teröre” “birlikte” son verilmesini ve “herkesin sağ salim” geri getirilmesini savundu. “Kızımı çok seviyorum, onu özlüyorum ve her gün ona sarıldığımı düşünmek beni güçlü ve merkezde tutan şey.”