Elon Musk'un Trump'ın yatırımlarından sonra Nazi selamını anımsatan tartışmalı jest

Sessiz Bekçi

New member
21 Ocak 2025, 09:54 Salı

| Güncellendi 12: 06h.

Elon Musk, Donald Trump'ın yatırımlarının kahramanlarından biri oldu. Tesla, Space X ve X'in (eski adıyla Twitter) kurucusu ve CEO'su, Cumhuriyetçi Tycoon'un açılışından sonra, iki kez tekrarlanan bir jestin çok dikkat çektiği Capital One Arena'da bir konuşma ile müdahale etti.

Konuşması sona erdiğinde, işadamı katılımcılara teşekkür etti ve Nazi selamlamasına bağlanması uzun sürmeyen tartışmalı bir jest kullandı. «Seçimler geliyor ve gidiyor, ama bu gerçekten önemli. Ve bunu mümkün kıldığınız için teşekkür etmek istiyorum … teşekkürler, medeniyetin geleceği güvence altına alındı ”dedi.

Bu tutum büyük tartışmalara neden oldu. Gabriel Rufián gibi bazı politikacılar, misk jestini tıraş eden X profillerinde zaten tepki gösterdiler. Tamamen inanılmaz, ERC lideri bunu her zamanki alaycı tonu ile yaptı: «ya da bir taksi istiyor ya da bir bok Nazi. Ne geliyor … », yazdı.

Tecnoparaon'a, her şeyin “X'in (eski Twitter) şu andan itibaren tek geçerli medya olduğunu” gösterecek geleneksel medyanın bir “icadı” olduğunu iddia etmek için çok az baktı. Akıl yürütmesi, Musk'un kol kalktıktan sonra söylediği bir ifadeye dayanır. “Kalbim sana gidiyor,” diyor kralı. Kelimenin tam anlamıyla kalbim anlamına gelen ve İspanyolca'da 'bana kalbine ulaştık' diyeceğiz. Tartışma onun yaşam alanıdır.

Musk'un Trump ile olan yakınlığı Pazartesi günü Washington'da düzenlenen tören boyunca not edildi. İşadamı, Musk'un gelecekteki hükümet verimlilik departmanına liderlik edeceğini açıklayan Amerika Birleşik Devletleri'nin yeni başkanına tezahürat yapmaktan çekinmedi.

Amerika Birleşik Devletleri'nde büyük tartışmalar yaratan bir randevu. Ülkenin federal hükümetinin en büyük çalışan birliği, milyarder Elon Musk'un başkanlığında kamu hazinesi maliyetlerini azaltmak için bir hükümet verimlilik departmanı oluşturma planları için Başkan Donald Trump'a karşı dava açtı. AFE Loncası'na göre, Doge adlı yeni bölümün yönetim üyeleri “Ortak Amerikalıların Çıkarlarını Temsil Etmiyor” ve önemli sosyal alanlarda kesilecek. Dava, Trump'ın Amerika Birleşik Devletleri 47. Başkanı olarak giyinmesinden sadece birkaç dakika sonra, kamu vatandaşı kar para cezaları olmayan kuruluşla birlikte Washington'daki bir bölge mahkemesinde açıldı.

Yorum

Bir Hata Bildir