Arjantin'in eski cumhurbaşkanına yönelik saldırının yazarı “Cristina'yı öldürmek istedim” diye itiraf etti

Sessiz Bekçi

New member
27 Haziran 2024 Perşembe, 12:12

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X (eski adıyla Twitter)

• LinkedIn

• Telgraf

• İş Parçacığı

Arjantin'in eski cumhurbaşkanı Cristina Fernández de Kirchner'e Eylül 2022'de düzenlenen suikast girişiminin ana sanığı Fernando Sabag Montiel, bu perşembe günü, dönemin başkan yardımcısının ortaya çıktığı saldırıyla ilgili açılan davanın ilk gününde suçunu kabul etti. bundan sonra yara almadan kullanılan silah tutukluk yaptı.

Sabag Montiel, ortağı Brenda Uliarte'yi komplodan uzaklaştırdığı Federal Sözlü Mahkeme 6'daki ilk duruşmasında “Cristina'yı öldürmek istedim” dedi. “Onu pek çok şeyden dolayı öldürmek istedim, çünkü o bir hırsız, bir katil ve Arjantin'i enflasyona sürüklediği için” dedi.

Fernández de Kirchner'in “yozlaşmış olduğunu, hırsızlık yaptığını ve topluma zarar verdiğini” vurgulamadan önce, “Ekonomik geçmişi iyi olan bir kişiden pamuk şekeri satıcısı olmaya gittiğimde kendimi aşağılanmış hissettim.” Arjantin gazetesi 'Clarín'e.

Aynı şekilde Uliarte'nin de “Fernández de Kirchner'in öldüğünü görmek” istediğine dair güvence verdi, ancak ona suikast planına katılmadığını vurguladı. “Ben onu öldürmek istedim, o da (Brenda) benim ölmemi istedi ama ondan asla bunu yapmasını istemedim, emretmedim ya da 'sen yap' diyerek silahı ona vermedim. “O anın bir katılımcısından ziyade izleyicisi olmak istiyordu” diye savundu.

Sabag Montiel ayrıca koronavirüs pandemisinin yönetimini eleştirdi ve “Alberto'nun (eski başkan Alberto Fernández'e atıfta bulunarak) ve Cristina'nın yaptıklarından dolayı bu kadar çok insanın ölmesinin adil olmadığını” söyledi.

Fiyat

Ana sanık ayrıca kendisinin “Arjantin'de işe yaramayan birçok adalet başarısızlığının” sonucu olduğuna dikkat çekti. Sabag Montiel, “Başkalarının ödemediği bedellerin bedelini gerçekten ödemeye çalıştığım bir sırt çantası taşıdım” dedi ve “eski başkana yönelik suçlamalarını açıklığa kavuşturmaya gerek olmadığını” ekledi, “çünkü çoğu insan bunu hissediyor. Aynı.”

Öte yandan açıklamasının bir noktasında Fernández de Kirchner'i öldürmeye teşebbüsün “irademe aykırı bir eylem olduğunu” belirtti. “Şu anda bunu yapmak istemediğimi hissediyorum ama yapmak zorundaydım. Kendini “Hıristiyan” olarak tanımlarken, “Böyle olsaydı daha çok üzülürdüm” dedi.

Davadaki diğer sanıklarla olan ilişkisine ilişkin Sabag Montiel, Uliarte ile bağlarının yeni olduğunu ve “bunun ciddi bir kur yapma olarak kabul edilemeyeceğini” söylerken, “sonuncusu dışında hiçbir zaman siyasi hobilerini paylaşmadıklarını” da sözlerine ekledi. Saldırının gerçekleştiği zaman.”

Kadının “özgürlükçüler üzerinde bir konumu olduğunu” vurgulayan sanık, “Uliarte'yle ilişkimiz yedi yıl öncesine dayanıyor, her ne kadar çıkarlarla arkadaş olsak da, ilişkimiz saldırıdan bir ay önce başlamıştı” dedi. “apolitik.” Bu doğrultuda, suikast girişiminin nedenlerinin “herhangi bir siyasi kesimin yararına olabilecek bir sondan ziyade kişisel bir nitelik taşıdığını” savundu.

'Los Copitos' grubunun bir diğer üyesi Nicolás Carrizo ile olan ilişkisine ilişkin Sabag Montiel, bunun “kısa, geçici ve kısa” olduğunu belirtti. “Onunla bir partide tanıştım ve sadece dört ya da beş aydır bir ilişkimiz vardı ve sadece iş meselesi nedeniyle” dedi ve “kanıtlanması gereken” kanıtların sunulduğunu ekledi.

Dört kişi tutuklandı

Suikast girişiminin ardından Uliarte, Carrizo ile konuştu ve onunla ve Barracas'ın Buenos Aires semtindeki pamuk şekeri satıcıları grubunun diğer üyeleriyle görüştü. Yetkililer, Uliarte'nin arkadaşı olan Agustina Díaz adında dördüncü bir kişiyi tutukladı.

Duruşma, Fernández de Kirchner'in, Javier Milei'nin başkanlığındaki mevcut Güvenlik Bakanı olan Propuesta Cumhuriyetçia (PRO) başkanı Patricia Bullrich'i saldırıyı “örtbas ettiği” iddiasıyla hedef alması ve ardından bir Arjantin gazetesinin ardından bir yıldan fazla bir süre sonra başladı. önemli bir tanığın cep telefonu verilerini sildiğini iddia etti.

Uliarte, Eylül 2023'te Bullrich'in 'sağ kolu' olan eski PRO yardımcısı Gerardo Milman'ın, o zamanki başkan yardımcısına karşı şiddeti teşvik etmek için gösterilerin “parasını ödediğini” belirtti. Bu nedenle Sabag Montiel'in protesto düzenlemekten aciz olduğunu, hatta birisinin Federal Devrim militanlarını finanse ettiğini söylediğini söyledi.

“Bunun arkasında açıkça birisi var” dedi ve saldırıyı finanse ettiklerini kastetmediğini, bunun yerine “kışkırtmak ve kargaşa yaratmak” için para verdiklerini açıkça belirtti. Fernández Hükümeti üyelerine yönelik, bazılarına meşaleler ve hatta giyotinle katılan çeşitli şiddetli saldırıların arkasında Federal Devrim vardı.

Yorum

Hata bildir