Android kullanıcılarının değerli bir kısmı iPhone’a geçmek istiyor

bencede

New member
senelerdır Android ve iOS, birbirleriyle büyük bir rekabet halinde. Her iki işletim sisteminin de kendine nazaran artıları mevcut, fakat yapılan son anketler, tüketicilerin iPhone’lara yönelmek istediğini gösteriyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarında J.P.Morgan, bütçe dostu iPhone SE’nin bir milyardan fazla Android kullanıcısını iOS tarafına çekebileceğini söylemişti.

Şimdi ise yaklaşık bin Amerikalıyla yapılan yeni anket, misal sonuçlar ortaya çıkarıyor.

Güvenlik için iPhone’a geçmek istiyorlar

ABD merkezli Android kullanıcılarının yüzde 25’i iOS’a geçmeyi düşünüyor ve bunun yüzde 49’u, niye olarak iPhone’un daha inançlı olmasını gösteriyor.

Kullanıcılara göre iOS daha güvenli

Aslına bakacak olursak, son vakit içinderda hem iOS birebir vakitte Android işletim sisteminde fazlaca sık güvenlik ihlalleri duymaya başladık. Lakin çıkan haber sayısına baktığımızda, Android tarafında daha epey güvenlik sorunu yaşandığını söyleyebiliriz.

Mevcut olan en üst seviye Apple ve Samsung akıllı telefonlarının sahiplerine güvenlik algıları sorulduğunda, iPhone 13 Pro Max’in en inançlı telefon olduğu karşılığı alındı.

Ancak ankete bakılırsa, ortalama bir iOS kullanıcısı, bir Android kullanıcısından sadece biraz daha inançta hissediyor.

Android kullanıcılarının yüzde 74’ü kendilerini inançta hissederken, İOS’ta ise bu oran yüzde 76’ya çıkıyor.

En hayli Android tercih ediliyor

iOS, son dört yılda istikrarlı bir biçimde piyasa hissesini artırsa da hala dünya genelinde en epeyce kullanılan taşınabilir işletim sistemi yüzde 69,74 ile Android.

Rapora nazaran, kimi pazarlardaki yüksek fiyatlar niçiniyle tüketiciler iPhone’lardan uzaklaşıp Android’e yöneliyor.