Akıllı mesken sistemleri giderek yaygınlaşıyor

bencede

New member
Akıllı mesken aygıtları, biroldukça konut sahibinin işini kolaylaştıracak sistemleri içeriyor. Bu aygıtlar, hem konutunuzu akıllı hale getiriyor birebir vakitte güvenliğinizi daha da artırıyor.

Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Fazilet Elibol, geleceğin dünyasında giyilebilir aygıtların, artırılmış gerçeklik teknolojisinin ve akıllı konut sistemlerinin yaygınlaşacağını belirtti.

İHA’nın haberine nazaran, Doç. Dr. Fazilet Elibol, “Kuantum Noktalar (QD), eşsiz elektrik ve optik özelliklere sahip yarı iletkenlerdir. O denli ki boyutlarına bağlı olarak güç bant aralıklarının ayarlanabilir olması, oldukçalu eksiton üretebilmeleri, ucuz maliyetli üretim kademeleri yüksek stabilite özellikleri QD’leri ilgi cazibeli hale getirmektedir.

Sahip oldukları bu avantajlar QD’lerin esas güneş gücü, ışık yayan diyot (LED), biosensör, biyolojik görüntüleme üzere biroldukca alanda kullanmasını yaygınlaştırmaktadır. QD’lerin eşsiz özellikleri onları LED uygulamaları için de aranan malzemelerden biri haline getirmiştir.”
sözlerini kullandı.

Akıllı meskenler yaygınlaşacak

Kuantum noktalar (QD) kullanması ile geleceğin dünyasında giyilebilir aygıtların, artırılmış gerçeklik teknolojisinin ve akıllı mesken sistemlerinin yaygınlaşacağının altını çizen Doç. Dr. Fazilet Elibol, “Bu bağlamda, gelecekteki gösterim için esneklik, şeffaflık ve uyumluluk konusunda daha katı ihtiyaçlar ortaya konmuştur.” dedi.