AB, Ukrayna'ya 50 milyar dolarlık mali yardım paketi üzerinde anlaşmaya vardı

Sessiz Bekçi

New member
1 Şubat 2024 Perşembe, 11:56

| 12:07'de güncellendi.

Yorum

olman gerekiyor kayıtlı Bu işlevselliğe erişmek için.

Giriş yapmak

• Bağlantıyı kopyala

• Naber

• Facebook

• X

• LinkedIn

• Telgraf

Yirmi Yedi'nin liderleri bu Perşembe günü Ukrayna'ya yönelik 50 milyar dolarlık ortak mali yardım paketi üzerinde anlaşmaya vardı. Bu, liderlerin Brüksel'e gelmesinden sadece bir saat sonra Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel tarafından açıklandı. Michel, “Bu anlaşma Ukrayna için sağlam, öngörülebilir ve uzun vadeli finansman sağlıyor” diye vurguladı. Amerika'nın Kiev'e verdiği desteğin havada kaldığı bir dönemde çok önemli bir yardım.

Bu kararla “AB, Ukrayna'yı destekleme konusunda liderlik ve sorumluluk üstleniyor. Michel, “Neyin tehlikede olduğunu biliyoruz” diye vurguladı. Macaristan'la ikili temaslar son haftalarda ve dün Belçika'nın başkentinde düzenlenen resmi olmayan liderler yemeğinde arttı. Ve bu temaslar meyvesini verdi. Topluluk kaynaklarına göre bu sabah Yirmi Yedi'ye sunulan sonuçlar hızla kabul edildi.

Aralık ayındaki liderler toplantısında Ukrayna'ya yönelik 50 milyarlık paket üzerinde anlaşmaya varılması Macaristan'ın vetosu nedeniyle mümkün olmamıştı. Macar lider Viktor Orbán şimdiye kadar bu yardımı kesin bir dille reddetmişti ve bu adımı ancak hukukun üstünlüğünü ve temel hakları ihlal ettiği gerekçesiyle dondurduğu Avrupa fonlarını almak karşılığında atmaya açıktı. milyon euro. Bu Perşembe günü Macaristan'ın vetosunu kaldırması karşılığında neler başaracağını zaman gösterecek.

Şu anda Belçika başkanlığındaki kaynaklar, Twentyseven ile yapılan anlaşmada oybirliği sağlanmadığını ve Ukrayna'ya yapılan 50 milyar dolarlık yardımın, Avrupa Komisyonu'nun Kiev'e yapılan yardımın uygulanmasına ilişkin yıllık raporunu da içerdiğini belirtiyor. Liderler ayrıca yardımı tartışacak ve gerekirse Avrupa Konseyi Brüksel'i bu bütçenin gözden geçirilmesini teklif etmeye davet edecek. Müzakere ekipleri, yasal araçları mümkün olan en kısa sürede onaylamak için Avrupa Parlamentosu ile üçlü görüşmelere başlayacak.

Yorum

Hata bildir